Головна » 2017 » Листопад » 22 » "Вогонь скорботи в серці на віки"
10:13
"Вогонь скорботи в серці на віки"

Горить свіча, І випікає серце Її вогонь.
І серце скапує сльозами в пригорщі долонь...
Нема від серця сліду — Тільки світло —
Яскраве й тепле, наче подих свічки...
Горить свіча... А, може, то Душа?..

Голодне лихоліття 33-го — не просто історичне минуле, а незагойна фізична і духовна рана українського народу, яка пекучим болем пронизує пам'ять багатьох поколінь. Сьогодні необхідно говорити про минуле заради майбутнього, адже безпам'ять породжує бездуховність, яка перекреслює історію нації, зневажає традиції ,руйнує соціокультурну самобутність народу.

Напередодні Дня пам'яті в читальному залі бібліотеки нашого училища відбувся вечір-реквієм "Вогонь скорботи в серці на віки" на вшанування жертв Голодомору 1932-1933 рр.

Змістовна книжкова виставка "Скорботна пам'ять поколінь" та демонстрація документального фільму "Голодомор. Україна XX століття. Технологія геноциду" ще на якийсь час повернули нас у ті далекі трагічні роки. Захід підготували бібліотекар Ігнатенко О.В разом з вихователями гуртожитку Татарчук Л.О. та Юла М.І

Всі присутні на вечорі пам'яті виявили справжню зацікавленість і неудаване співчуття, гортаючи сторінки представлених експонатів книжкової виставки та переглядаючи документальні кадри хронік і свідчень очевидців голоду 30-х років. З особливим щемом та гіркотою звучали вірші ,присвячені цій трагічній події. Наприкінці вечора перед запаленими свічками, всі присутні вимовили слова «Пам'ять і Віра» та прийняли з рук вихователів хліб як символ життя та достатку.

23 листопада, в суботній день, день пам'яті жертв голодомору, учні нашого училища взяли участь у міських заходах з нагоди цієї трагічної події. В пам'ять всіх загиблих у вікнах гуртожитку були запалені свічки. Ми, українці, пам'ятаємо трагічні сторінки своєї історії. Ми пам'ятаємо їх заради щасливого майбутнього.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 138 | Додав: Bibliotekar | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]