Головна » 2015 » Січень » 22 » «Соборність України – основа державності»
18:10
«Соборність України – основа державності»

Двадцяте століття залишило нам у спадок епохальні події минулого, які, віддаляючись, не втрачають своєї значущості та актуальності, а потребують осмислення сконцентрованого в них історичного досвіду боротьби українства за свободу, незалежність, державність. До таких подій належить 22 січня 1919 року - день ухвали Акту Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Цій даті судилося навічно увійти в історію України величним національним святом - Днем Соборності.

Святкування Дня Соборності, вшанування творців Акту Злуки це не тільки зовнішня суспільна потреба, а й наш моральний обов'язок берегти світлу пам'ять незліченних жертв, принесених українським народом на олтар незалежності, соборності, державності.

До цієї дати в нашому училищі  відбувся  ряд інформаційно – просвітницьких та  культурно-мистецьких заходів. В читальному залі  бібліотеки  училища  створена літературна викладка: «Соборна та незалежна» В групах пройшли бесіди «Сила нації – в її єдності» та виховні години «Соборність України – соборність нашої свідомості». Випущена стіннівка «Величний день єднання»

22 січня для мешканців гуртожитку  була показана історико-літературна композиція «Соборність України: від ідеї до сьогодення», підготована  бібліотекарем  училища Ігнатенко О.В. та вихователями. На заході панувала атмосфера свята та об’єднання, атмосфера шанування держави України, її героїв, її мови, її культурних традицій. Це справжня об’єднана Україна з її історичною спадщиною, її пам’яттю та  національним духом.

Фотографії можно переглянути тут

Переглядів: 393 | Додав: Bibliotekar | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]