Головна » 2017 » Квітень » 10 » Пам’яті закатованих у нацистських таборах
12:23
Пам’яті закатованих у нацистських таборах

Міжнародний день визволення в'язнів фашистських концтаборів пам'ятна дата, яка за ініціативою ООН відзначається на честь події, яка мала місце 11 квітня 1945 року. Саме тоді  в’язні Бухенвальду підняли інтернаціональне повстання проти гітлерівців, і вийшли на волю. Щорічно в цей день Україна разом з усім світом вклоняється людям, які пройшли крізь жахіття фашистських катівень. Біографії цих людей - це справжні уроки мужності для молодого покоління.

Всього на території Німеччини та окупованих нею країн діяло більше 14 тисяч концтаборів. За визнанням самих есесівців, в’язень, тривалість життя якого в таборі складала менше року, приносив нацистам майже півтори тисячі рейхсмарок чистого прибутку.

За роки другої світової війни через табори смерті пройшли 18 мільйонів чоловік.

До цієї трагічної дати в читальному залі бібліотеки розміщена  виставка фотодокументів  періоду нацистської окупації «Історія великих страждань».  Фотодокументи   зафіксували розстріли мирного населення, тактику “випаленої землі”, вивезення жителів на каторгу до Німеччини та місця масового знищення людей.Представлені світлини є свідченнями жахливого геноциду у концентраційних таборах на території України, Німеччини, Польщі  розповідають про страшні злочини нацистів проти людства.  На них зафіксовано “табори смерті” та постаті в’язнів під час визволення і повернення додому.

Для проведення бесід та класних часів зібрані матеріали  «Якщо на землі є пекло…» 
11 квітня о 16-00 в «Бібліотечному  кінозалі» відбудеться демонстрація фільму «Помни имя свое».

 

Переглядів: 288 | Додав: Bibliotekar | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]