Головна » 2016 » Жовтень » 14 » Тобі розкаже давнина як край наш жив, боровся, розвивався
11:40
Тобі розкаже давнина як край наш жив, боровся, розвивався
Улюблена Богом перлина
Для всіх українців одна –
Козацька моя Україна,
Хлібів золотих сторона.
Негодами лютими бита,
Віками ти йшла до мети,
Тобі в небі зорею світити
І волю, і долю знайти.
  
  День 14 жовтня цього року особливий, тому що країна, крім свята Покрови Пречистої Богородиці та Дня українського козацтва, втретє  святкує День захисника України.  З нагоди потрійного свята в бібліотеці було проведено усний журнал – пам'ять «Тобі розкаже давнина як край наш жив, боровся, розвивався».
Ця зустріч стала ще однією нагодою вкотре переосмислити нашу історію, тому що кожна людина нерозривно пов’язана з минулим свого народу.
  Перша сторінка журналу «Лине слава козацька із далеких віків» перенесла усіх присутніх у часи нашого славного минулого – козацтва, яке стало символом національного характеру, сили, мужності.
  Перегорнувши другу сторінку «Нащадки козацької слави», бібліотекар звернула увагу учасників заходу на сучасний період нашої української історії і наголосила на тому, що наш народ може пишатися тим, що Україна ніколи не поневолювала інші народи, а вміло захищала себе від ворогів. Сучасні наші герої – нащадки мужніх козаків. Сьогодні козак – це той, хто передусім воїн за духом і виборює честь, свободу і єдність своєї держави. Присутні згадували героїв Майдану, зокрема, загиблих земляків у непроголошеній сучасній війні.
Також усі мали змогу познайомитись з переглядом літератури «Козацька слава у серцях у нас».
  «У поетичному слові оживає дух козацький» - так називалась остання, поетична, сторінка заходу. Зворушливо звучали  вірші у виконанні бібліотекарія та членів "Клубу любителів поезії"
 
  Проведений усний журнал-пам’ять довів, що ниточка, яка веде з давнини в сучасність, ніколи не рветься і ніщо не зможе зламати той дух, ту жагу до свободи, які генетично закладено в душі українця.
Переглядів: 275 | Додав: Bibliotekar | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]