Головна » 2014 » Серпень » 26 » До уваги керівників груп!
11:05
До уваги керівників груп!

2014/2015 навчальний рік розпочнеться з Першого уроку «Україна – єдина країна». Логічним продовженням теми єдності народу України та цілісності її території буде розмова про мужність і героїзм в ім’я свободи, незалежності та демократичного розвитку нашої держави, – йдеться на офіційному сайті МОНУ.

У зв’язку з цим Міністерство освіти і науки України рекомендує у навчальних закладах спланувати цикл уроків мужності, що стануть фундаментом формування у дітей та молоді сучасної національної ідентичності на кращих прикладах мужності і звитяги, виявлених нинішніми захисниками Батьківщини, на героїці сучасної боротьби за незалежність і цілісність держави (лист МОН від 13.08.2014 № 1/9-412). 

Темами цих уроків мають бути мужність українських військових і добровольців, їхня вірність Присязі українському народові, готовність віддати життя за мир і спокій в Україні, а також героїзм простих українців, які з перших днів антитерористичної операції допомагають забезпечувати війська захисним спорядженням, ліками, продовольством та, попри ризик, вивозять із захоплених міст і сіл мирних громадян. Варто згадати і про українців, які приймають у себе родини, що вимушені покинути свої рідні домівки.

Лейтмотивом уроків має стати любов до України, самовідданість і патріотизм її захисників, активна громадянська позиція українців, особиста відповідальність за долю держави.

Матеріали до Першого уроку 20014-20015 навчального року розміщені у всіх компьютерних класах на 1 компьютері в папці "Викладачі" та в бібліотеці.

Переглядів: 350 | Додав: Bibliotekar | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]