Головна » 2017 » Грудень » 13 » Андріївські вечорниці
12:32
Андріївські вечорниці

З-поміж найбільших зимових свят чи не найвеселішим та найочікуванішим з давніх-давен був і залишається день Святого Андрія. За українським звичаєм, молодь збиралася в одній хаті на так званих "великих" вечорницях, влаштовуючи там усілякі забави та гульбища.

Сьогодні, 13 грудня, традиції Андріївських вечорниць відтворили в читальному залі бібліотеки ЧВПУ побутового обслуговування учні групи 714 (Візажист, візажист-стиліст). Яскраве дійство відкрило перед учасниками та гостями дотепність, мудрість, гумор та щедрість талановитого українського народу, красу його традицій і обрядів.

В бібліотеці панували гарний настрій та неповторна атмосфера. Бібліотекар Ігнатенко Олена Василівна розповіла цікаві факти про андріївські традиції та історію святкування, а майстер виробничого навчання Нечаєва Наталія Володимирівна провела веселі конкурси. Були на святі традиційні пригощання, жарти та забави, не обійшлося і без ворожінь. Проте варто пам'ятати, що до результатів Андріївських ворожінь треба ставитися з почуттям гумору, адже доля – це те, що створюємо ми самі.

Сучасність поступово витісняє знані нашими бабусями і дідусями звичаї і обряди, певною мірою трансформує їх на новий лад. Багато чого відходить у минуле і залишається лише пам'яттю, згадкою про життя наших предків.

І нехай традиції святкування вже видозміненні, але є те, що переходить із покоління в покоління – це безцінне живе спілкування та позитивні емоції під час цього свята.

       

Переглядів: 281 | Додав: Bibliotekar | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]