Головна » 2016 » Квітень » 23 » Всесвітній день книги та авторського права
07:25
Всесвітній день книги та авторського права

Хороша книга – яскравіше зірки сяє. А книга є вікном у світ культурного розмаїття. Вона з’єднує  цивілізації у часі і просторі.

23 квітня відзначається Всесвітній день книги та авторського права. Ця міжнародна пам’ятна дата з’явилася завдяки рішенню, яке було прийняте ЮНЕСКО у 1995 році.

У книзі ми можемо знаходити не букви, а думки.

Здається, що за часів, коли інформаційні технології осягли занадто високого рівня розвитку, заполонили весь культурний простір сучасної молоді, а Інтернет став чи не основним джерелом знань, ці слова втратили свою актуальність. Проте, книга є актуальною завжди, в усі часи і при будь-якому рівні розвитку суспільства.

 

Книга – це одне з найбільших надбань людства. Відтоді, як люди навчилися писати, свою мудрість вони почали довіряти книгам. Книги відкривають нам світ, допомагають уявити минуле, зазирнути в майбутнє. Шлях розвитку книги був довгим і складним. Тривалий час існували лише рукописні книги – то були справжні витвори мистецтва, в які переписувачі вкладали свою душу. У XV столітті, коли було винайдено книгодрукування, людство усвідомило справжню цінність і значення книги як джерела знань, мудрості, натхнення й фантазії.

 
 

Сьогодні без книги ми не можемо уявити своє життя, бо вона є найкращим порадником в усіх життєвих ситуаціях для всіх людей. Недарма в народі кажуть: «Хто багато читає, той багато знає».Читати потрібно усе життя.

Ми читаємо книги, отримуємо знання, читаємо і під час відпочинку. Любов до книги, прищеплена в дитинстві, супроводжує нас протягом усього життя. Часто книжку можна читати багато разів і щоразу знаходити в ній щось нове, цікаве, вражаюче. Саме тому книжки не старішають і не втрачають свою актуальність. Книга відкриває перед нами чарівний світ прекрасного й величного.

 
 

У всі часи люди славили книгу. Як її тільки не називали: і джерелом мудрості, і цілителькою душі, і сонячним сяйвом, і рікою, що живить Всесвіт. Дуже багато відомих людей – митців, науковців, винахідників – наголошують на тому, що саме любов до читання відкрила їм шлях до майбутніх досягнень.

 

Отож, шануймо, бережімо, читаймо книжки, бо в них мудрість, знання людства, набуті упродовж тисячоліть. Читаючи книги, ми не лише здобуваємо знання, а й збагачуємо свою мову, поповнюємо запас слів. Той, хто багато і вдумливо читає, краще мислить, вміє правильно висловлювати свою думку, мова такої людини красива й милозвучна. Саме тому жодні інформаційні технології не можуть витіснити книгу з життя людини.

 
Переглядів: 318 | Додав: Bibliotekar | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]