Головна » 2014 » Грудень » 20 » Ловіть попутний вітер у свої вітрила. Шукайте. Мрійте. Робіть відкриття - Марк Твен
15:30
Ловіть попутний вітер у свої вітрила. Шукайте. Мрійте. Робіть відкриття - Марк Твен

Марк Твен - один з найдотепніших письменників початку ХХ століття. Ви, напевно, знайомі з Марком Твеном завдяки його всесвітньо відомим книгам "Пригоди Гекльберрі Фінна" і "Пригоди Тома Сойєра". Він також був талановитим оратором, сатириком і викладачем. Марк Твен мав особливий поглядна життя. Напевно, тому люди досі цитують його висловлювання.

"Людина не може бути задоволена життям, якщо вона незадоволена собою"


Якщо ви незадоволені собою, своєю поведінкою і діями, то, швидше за все, майже весь час ви будете страждати від почуття загального дискомфорту. Однак задоволена собою людина спокійна і отримує внутрішню свободу, щоб робити те, що вона дійсно хоче.

"Вік є тільки у вашій свідомості. Якщо ви про нього не думаєте, його не існує"

Таким чином, обмеження в більшості випадків існують тільки в нашій свідомості. Ми думаємо, що ми вже не ті, що вже пізно займатися улюбленою справою і що зміни - це не для нас. Можна з упевненістю сказати, що майже не існує таких ситуацій, коли пізно починати робити те, чим ви дійсно хочете займатися.

"Людство володіє однією воістину могутньою зброєю, і це - сміх"

Гумор може обернути будь-яку серйозну ситуацію в привід для сміху. А коли настрій поліпшується, то і працювати стає легше, тому що ви не зациклюєтеся на поганому, заспокоюєтеся і відчуваєте прилив сил. Спокійній людині куди легше знайти найкраще рішення проблеми.

"Гнів - це кислота, яка більше шкодить посудині, в якій вона зберігається, ніж тим, на кого вона виливається"

Гнів - річ руйнівна і даремна насамперед для того, хто ним охоплений. У гніві ви втрачаєте контроль над ситуацією і вірите насамперед собі. Позбавлення від гніву зробить ваше життя приємніше і простіше
 
"Не сповіщайте всім навколо про те, що світ перед вами в боргу. Світ вам нічого не винен. Він був і до вас"

Багато людей звикли вважати, що всі навколо повинні догоджати їм з якоїсь причини або зовсім без неї, або що всесвіт просто зобов'язаний дати їм те, чого вони хочуть. Але багато що відбувається по невідомим нам законам, і якщо все йде не так, як хотілося б - в цьому ніхто не винен, постарайтеся зробити все можливе, щоб отримати бажане самостійно.

"Людина, у якої є нові ідеї, буде вважатися диваком доти, доки його ідеї не стануть успішними"

Нове завжди лякає. Реакція людей характеризує не вас, а те, чим є ці люди. Це їхні внутрішні відчуття, виражені словами і судженнями, які вони роблять. Навіть у самій жахливій ситуації рано чи пізно вас залишать у спокої і займуться своїми власними справами. Таким чином, не лякайте себе фантомами, і не бійтеся робити те, що вважаєте за потрібне - багато великих людей і новатори отримували визнання після повного відчуження.

"Песимізм - це лише слово, яким легкодухі називають мудрість"

Те, що відбувається багато в чому визначається тим, на чому сконцентровано вашу увагу. Ви можете загрузнути в своїх проблемах і створити собі образ страждальця і жертви. Або можете зробити акцент на чомусь позитивному і побачити, як ваше життя змінюється на краще. Мимоволі концентруючись на проблемах, ви закриваєте собі шлях до позитивних змін. Можна почати з головного - перестати думати про проблеми і звільнити місце для радості.

"Років через двадцять ви більше будете шкодувати про те, що не зробили, ніж про те, що зробили. Тому піднімайте якоря і пливіть з тихої гавані. Ловіть попутний вітер у свої вітрила. Шукайте. Мрійте. Робіть відкриття"

Тут нічого додати. Завжди варто пам'ятати, для чого потрібне життя.
 
Переглядів: 401 | Додав: Bibliotekar | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]