Головна » 2014 » Грудень » 20 » Як знайти час для читання?
11:04
Як знайти час для читання?
 
Хто хоче - шукає можливості, хто не хоче - шукає причини.

Сократ

На жаль, ми читаємо все менше і менше... Кілька порад для тих, хто хоче читати більше:

БЕРІТЬ БІЛЬШЕ КНИГ, НІЖ МОЖЕТЕ ПРОЧИТАТИ

Якщо ви є читачем бібліотеки, то бібліотечні книги у вашому домі нагадуватимуть про те, що їх потрібно повернути. Це, в  свою чергу стимулюватиме вас, щоб дізнатися більше, ніж ви могли б спочатку запланували. Якщо ви цифровий читач, переконайтеся, що завантажили достатньо книг у вашу е-читалку.[ Читати далі]

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ ОДНІЄЇ КНИГИ ОДНОЧАСНО

Деякі люди вважають за краще читати одну книгу, проте загальновідомо, що одні книги більше підходять для нічного читання, інші - в маршруті, а от наукова, професійна чи науково-популярна література потребують концентрації уваги та участі мозку.

ЧИТАЙТЕ СЕСІЯМИ

Коли у вас немає звички читати великі обсяги тексту, виділіть для читання певний час, наприклад,  прочитати 50 сторінок, закінчити главу і т.п., перш ніж відкласти книгу в сторону.

ІГНОРУЙТЕ ОБОВ'ЯЗКОВЕ ЧИТАННЯ

Хоча ви можете знайти натхнення в популярних списках «топ» книг. Читати потрібно для власного задоволення та освіти. Заставляти себе читати, або читати те, що радять інші не варто. Якщо ви читаєте, виходячи з власних інтересів і радості, ви намагатиметесь виділяти для цього більше часу, щоб читати цікаву для вас книгу.

ВЧІТЬСЯ ЧИТАТИ ШВИДКО

Ідея проста: якщо ви хочете дізнатися більше за короткий проміжок часу, навчіть себе читати швидше. Є різні методи для швидкості читання, як от:

  • групування словосполучень замість читання слова за словом, що змушує очі рухатися швидше;
  • переміщаючи лінійку чи олівець по сторінці;
  • затримуючи дихання і намагаючись закінчити абзац за цей час;
  • тощо.

Е-ЧИТАЛКИ  НА ВСІХ ВАШИХ МОБІЛЬНИХ ПРИСТРОЯХ

Якщо ви читаєте в цифровому вигляді, переконайтеся, що у вас встановлено е-читалки на всіх мобільних пристроях, так що ви можете читати, коли у вас є вільна хвилинка. Книги з читалки будуть синхронізовані з читалками на смартфоні і планшеті; можна читати в чергах, транспорті, вільних хвилинках, коротких перервах у роботі.

Маючи книги, синхронізовані на всіх пристроях, ви читатимете уривками кілька сторінок тут і там впродовж дня. Переглянувши свою е-читалку в кінці дня, ви побачите, що  читавши в уривками, легко "начитали" сторінок 20.

ЧИТАЙТЕ ПЕРЕД СНОМ

Читання перед сном є перевіреним методом релаксації і розрядки. До того ж, така хороша звичка, як читання кількох сторінок зранку чи після обіду, сприятиме підвищенню продуктивність вашої роботи.

РЕЄСТРУЙТЕ КОЛЕГ

Шукайте тих людей, які читають ту ж книгу що й ви. Спільне читання та обговорення ідей зробить читання приємним і захоплюючим.

ВІДСЛІДКОВУЙТЕ СВОЇ УСПІХИ ОНЛАЙН

Існують сайти ( Goodreads), які можуть бути використані для відстеження вашого читання впродовж року. Багато з цих сайтів також рекомендуватимуть вам книги відповідно до вашого читання.

НЕ ЧИТАЙТЕ ВИПАДКОВИХ СТАТЕЙ

Якщо хочете витрачати більше часу на читання книг, не читайте випадкових статей зі стрічки новин на соціальних медіа-платформах, і замініть їх читанням потрібних вам книг.

СТАВТЕ ПЕРЕД СОБОЮ МЕТУ

Поставте перед собою мету прочитати впродовж певного періоду певну кількість книг і постарайтесь мотивувати себе та зробити все, щоб досягти її. Повірте, в кінці визначеного вами терміну ви будете вражені тим, скільки книг ви можете прочитати.
 

Переглядів: 400 | Додав: Bibliotekar | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]