Головна » 2018 » Квітень » 6 » 75 років тому було вперше опубліковано повість «Маленький принц»
09:15
75 років тому було вперше опубліковано повість «Маленький принц»
 
Любі читачі!
75 років тому, 6 квітня 1943 року, в Нью-Йорку була вперше опублікована повість Антуана де Сент-Екзюпері «Маленький принц».
Незадовго до своєї загибелі Антуан де Сент-Екзюпері написав маленьку книжку, зовсім несхожу на всі попередні твори, які зробили його знаменитим. І сам же намалював до неї картинки, що згодом стали такими ж відомими, як і сама книжка. Це була казка про Маленького принца - самотнього хлопчика з іншої планети, що відправився в міжзоряну подорож для того, щоб знайти собі друга.

Письменник не випадково зробив героєм книги дитину. Кожен дорослий розуміє: з нашим світом щось не так, щось в ньому йде неправильно. Але зрозуміти, де ж стався збій, чому все пішло шкереберть, дорослому важко, адже він уже сам - частина цього неправильного світу.
Сент-Екзюпері завжди був переконаний, що дитяче бачення світу чистіше і щирою, що погляд дитину більш людяний, здатний побачити те, чого дорослий, можливо, не побачить уже ніколи.
«Маленький принц» - це спроба дорослої людини поглянути на свій світ очима дитини, яким колись був кожен з нас.
У книзі немає прямих посилань до Святого Письма. Але, напевно, найкращим епіграфом до неї могли б стати євангельські рядки: «Він же дитину покликав, і поставив її серед них і сказав: Поправді кажу вам: коли не навернетесь і не будете як діти, не ввійдете в Царство Небесне» (Мф 18: 2-3).
Переглядів: 358 | Додав: Bibliotekar | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]